Aktuální zprávy z klubu
pá 11.11.2022 | Jan Vavřina, Adam Kodet

10 zápasů, 10 bodů. OlfinCar hráčem října je Jakub Lev

Start sezony 2022/23 zastihl Jakuba Lva v životní formě. Jednatřicetiletý útočník stihl za 18 extraligových zápasů nastřádat 18 bodů za 6 gólů a 12 asistencí a je lídrem klubového bodování. Není tak divu, že ho fanoušci zvolili OlfinCar hráčem měsíce října. Nyní je už připraven odpovědět na příchozí dotazy fanoušků. Ty je možné posílat do středy 16. listopadu 22:00, následně na ně „Lvíček“ odpoví. A rovnou vybere ten nezajímavější, jehož autor se může těšit na ceny od klubu i partnera ankety.

Ptejte se Jakuba Lva

JakubLev
Bilance v říjnu:
10 zápasů
3 góly
7 asistencí
ø ice-time 19:58

Jakub Lev přišel do Hradce Králové během sezony 2019/20 výměnou za Daniela Rákose, aby nahradil jeho důraz a úspěšnost na vhazování, ale aby přidal také produktivitu. A to se mu daří na výbornou. Silový centr neprohrává osobní souboje, drží si vysoké procento vyhraných buly a jeho bodový příděl má vzrůstající tendenci. Jeho zkušenosti a nezdolná fyzička způsobily, že se stal jasně nejvytíženějším útočníkem týmu Tomáše Martince v uplynulém měsíci.

Jeho zápasový čas se totiž zastavil na průměrné hodnotě 19:58 a jen jednou z 10 případů se stalo, že by ho někdo z útočníků v ice-timu v zápase přeskočil. Během deseti mačů si udržel produktivitu bodu na zápas, když nastřílel 3 branky a na sedm spoluhráčům přihrál. Konto brankářů zatížil 33 střeleckými pokusy a absolvoval celkem 144 vhazování, z nichž plnou polovinu vyhrál.

První z jeho říjnových zásahů přišel na ledě jeho bývalého týmu, tedy Plzně, kdy pečetil výhru ranou do prázdné klece. To samé se mu povedlo v Boleslavi, kdy jistil vítězství 2:0 rovněž přesným pokusem do odkryté sítě. Do třetice všeho dobrého potrestal hru bez brankáře v Liberci, kde ovšem k tomuto počinu přidal dvě nahrávky. Nejprve připravil druhý gól do prázdné pro Okuliara a během zápasu se podílel na gólu z dorážky v podání Zachara. Asistence proti Berlínu v CHL mu pak vynesla post nejproduktivnějšího hráče Mountfieldu za měsíc říjen.

Výsledky ankety OlfinCar hráč měsíce října:

1. Jakub Lev 55,26 %
2. Oliver Okuliar 36,76 %
3. Graeme McCormack 7,98 %