Aktuální zprávy z klubu
st 13.12.2023 | Tomáš Kalas

OlfinCar hráč listopadu: Evan Jasper, Tomáš Pavelka, nebo Jordi Perret?

Předposlední měsíc kalendářního roku je už nějakou dobu za námi a na řadu přichází oblíbená anketa OlfinCar hráč měsíce. Tentokrát byli do soutěže nominování převážně zahraniční hráči. O premiérovou výhru v této anketě zabojuje útočník Evan Jasper, obránce Tomáš Pavelka a poprvé od letošního ledna je v nominaci i Jordann Perret.

EvanJasper
Bilance v listopadu:
9 zápasů
5 gólů
3 asistence
+/- +7

Evan Jasper – útočník s pověstí koncového hráče

Evan Jasper strávil své rané hokejové roky v rodném městě Whitby, načež se přesunul do kanadské juniorské soutěže OJHL, ze které narozdíl od známější CHL mohou hráči zamířit na americké univerzity, Po sezoně 2012/13, kdy v Cobourgu plnil roli kapitána a nasbíral za 64 zápasů 55 kanadských bodů, si vybral Sacred Heart University ve Fairfieldu, který leží ve státu Connecticut. I zde si vybojoval pozici lídra, jenže v náročné konkurenci se směrem výše neprosadil. Proto tak zvolil evropskou cestu, hned při svém prvním angažmá v Dánsku bral bronzovou medaili, jméno si pak udělal v německém Bietigheimu, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům i v rámci DEL.

Od nového ročníku působí pod Bílou věží a po pomalejším rozjezdu se začíná výrazněji prosazovat. Byl například ústřední postavou utkání 18. kola, ve kterém Lvi jako první celek porazili Litvínov na jeho vlastním ledě, přičemž právě milovník rugby, s nímž dříve koketoval, vsítil oba hradecké góly. Stejně tak se prosadil na ledě Mladé Boleslavi, asistencemi dopomohl i ke třem bodům proti Karlovým Varům a Kladnu. Dvakrát se trefil i proti Olomouci, rázem se následně v týmové produktivitě vyšvihl až na třetí místo.

TomášPavelka
Bilance v listopadu:
8 zápasů
1 gól
Radegast Index 21
+/- 0

Tomáš Pavelka – obránce, co se nebojí útočit

I Tomáš Pavelka je jednou z předsezonních akvizic hradeckého kádru. Vítkovický odchovanec byl u historického titulu Litvínova v sezoně 2015/16, kde nastupoval v jednom obranném páru s Filipem Pavlíkem. Těžko mohl tehdy někdo čekat, že se oba spoluhráči potkají ve stejné kabině znovu, akorát na východě Čech. Pavelka mezitím působil ještě v pražské Spartě, kde patřil ke klíčovým hráčům v obraně. Zlomová pro něj byla sezona 2021/22, s 32 kanadskými body pomohl Pražanům ke stříbrné medaili a odešel do finské Raumy. Po jednom ročníku se ale vrátil zpět, a to do Hradce.

Od prvních kol Pavelka ukazoval svoji spolehlivost a hned v úvodním duelu na ledě Komety vstřelil vítěznou branku. Trenérský tým mu dává důvěru, což je vidět i na herním vytížení, v předehrávce 24. kola proti Spartě na ledě strávil přes 22 minut! Svoje výkony podpořil i kanadskými body, na ledě Karlových Varů vsítil po výborné práci Chrise Lalancetta vítěznou branku, proti Olomouci nahrál na třetí gól kapitánovi Janu Eberlemu. I jako obránce patří mezi ty produktivnější hráče hradeckého celku.

JordannPerret
Bilance v listopadu:
9 zápasů
4 góly
3 asistence
+/- +3

Jordann Perret – rychlonohý útočník se dostal do tempa

Třetím do party ucházející se o hlasy fanoušků je francouzský útočník Jordann Perret, jenž si v Hradci kroutí již pátou sezonu po přestupu z Pardubic. Podstatnou část loňského ročníku vynechal kvůli dlouhodobému zranění, jeho návrat do sestavy byl ale velkým přínosem, v play-off nevynechal jediný zápas a dopomohl k zisku stříbrné medaile. Perret navíc nechyběl ani ve francouzském výběru na mistrovství světa, kde odehrál tři zápasy. Přípravu před aktuální sezonou odehrál rychlý křídelník velmi solidně, s bilancí 1+6 patřil mezi nejproduktivnější hráče týmu.

Přes pozvolnější rozjezd se Perret dostal do extraligového tempa a v listopadu zaznamenal sérii čtyř utkání v řadě, ve kterých dokázal bodovat. Gólem se podílel například na výhře nad Kladnem, trefou do prázdné branky jistil i tři body v Mladé Boleslavi, dva kanadské body zaznamenal i proti Olomouci. Jeho čas na ledě se pohybuje průměrně okolo 18 minut, výrazněji vybočoval jenom duel 25. kola s Plzní, kde Perret odehrál 21 minut a 17 sekund.

Výsledky Kdo má podle vás získat ocenění OlfinCar hráč měsíce listopadu?

1.Evan Jasper 57,73 %
2. Jordann Perret 23,18 %
3. Tomáš Pavelka 19,09 %