Zápasy mládeže
čt 22.9.2022 | Šimon Zemánek

První domácí sezonní prohra. Dorost těsně padl s Brodem

Druhá sezonní výhra nepřišla. Hradečtí dorostenci na domácím ledě padli s Havlíčkovým Brodem 4:5. Utkání plné zajímavých momentů a zvratů se rozhodlo ve druhé třetině, kdy hosté zaskočili Lvy čtyřmi góly v řadě. Hradeckým dorostencům se i přes značný počet šancí nepodařilo vyrovnat.

Úvodní třetina patřila domácím, gól v ní však nepadl

Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, zanedlouho však hradečtí dorostenci převzali otěže. Prvním větším nebezpečím pro Havlíčkův Brod byla střela Jakuba Aschenbrennera od modré čáry, Lukáš Kamenický si však poradil. Záhy se po rychlé kombinaci s Dominikem Pavlíkem v dobré pozici na levém kruhu ocitl kapitán Lvů Jakub Jón, brankář hostí se však proti jeho přízemní střele stačil přesunout a vyrazit ji. Vysočané poté dostali možnost přesilové hry, jenže Patrik Hendrych vystihl přihrávku na modré čáře a najížděl sám na Kamenického. Soupeřův gólman však přečetl jeho záměr a skóre se tak neměnilo.

Lvi byli i nadále jednoznačně aktivnějším týmem, Havlíčkův Brod měl velké problémy s hradeckým napadáním, po kterém se domácí dostávali do slibných šancí. Jako když Matěj Voděracký vybojoval puk v útočném pásmu a předložil jej Ondřeji Páleníkovi. Ten však zblízka minul soupeřovu klec. Záhy Východočeši ujeli do velmi málo vídaného přečíslení pět na dva, Matěj Voděracký ho zakončil nepříjemnou střelou, Lukáš Kamenický však předvedl kvalitní zákrok a tento pokus vyrazil. A když v poslední větší šanci třetiny Filip Samek z kruhu netrefil branku, tak úvodní část skončila bez gólu. Domácí brankář Samuel Meišner byl víceméně bez práce.

Druhé dějství patřilo hostům, kteří se dostali do trháku

Hráči Brodu vlétli do druhé části jako vyměnění, hned zkraje třetiny využil přesilovku Filip Vaněk, jenž nahodil puk na Meišnera, který toho moc neviděl – 0:1. Hosté svůj náskok ještě navýšili, když dobře postavený Patrik Křížek doklepl za záda Meišnera nahození Tadeáše Koubka a znovu v početní výhodě zvýšil na 2:0 pro Brod. Ani to však nebylo všechno. Od modré čáry nahodil puk na branku domácích Tadeáš Adam, hradecký gólman toho kvůli cloně před brankou opět moc neviděl.

Hosté byli v laufu a brzy na to přidali další branku do sítě opařeného Hradce, když Tadeáš Koubek vystřelil od modré čáry, Meišner měl znovu zakrytý výhled, a tak tento pokus krásně zapadl do šibenice domácí svatyně – 0:4. Hradečtí si hned na to vzali oddechový čas, který jim prospěl, jelikož se záhy poprvé v zápase trefili. Dominik Pavlík našel zpoza branky volného Vojtěcha Aschenbrennera, který zblízka vystřelil bekhendem do teploměru brankáře – 1:4. Svěřenci Václava Pánka se poté znovu prosadili, když Jakub Jón v brejku vystřelil, Lukáš Kamenický tento pokus vyrazil před sebe, kde byl dobře postavený Vojtěch Aschenbrenner, jenž znovu zblízka zavěsil puk do branky.

Závěrečná třetina napínavá a vyhrocená, hosté však náskok udrželi

Do třetí třetiny vstupovali dorostenci Havlíčkova Brodu v početní převaze pět na tři, kterou se jim záhy podařilo zužitkovat. Kapitán Patrik Mrtka vybídl na pravém kruhu volného Tadeáše Koubka, jehož hezká tvrdá rána z první zapadla do horního rohu branky Meišnera, který s tímto projektilem nemohl mnoho udělat – 1:5. Lvi však dokázali záhy odpovědět: Jaroslav Bolehovský vypálil z kruhu, Kamenický tento pokus pouze vyrazil nad sebe a kotouč se pomalu dokutálel za brankovou čáru.

Hradečtí byli aktivnějším celkem a zanedlouho se dokonce dostali na dostřel. Jakub Bednář se ambiciózně natlačil mezi dva obránce soupeře, dostal se před ně a v pádu dokázal hezky poslat puk do vinglu branky hostů – 4:5. Domácí se v posledních minutách usilovně hnali za vyrovnáním a drželi soupeře v tlaku. Dostávali se do slibných příležitostí, které však nedokázali i díky velmi dobrému výkonu Lukáše Kamenického proměnit. I přes závěrečný nápor v šesti hráčích na ledě se Lvům nepodařilo vyrovnat, a tak utkání skončilo výhrou Havlíčkova Brodu 5:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Aschenbrenner 2 0 2 1 2
Jakub Aschenbrenner 0 2 2 2 0
Jakub Bednář 1 0 1 2 0
Jaroslav Bolehovský 1 0 1 1 0
Tadeáš Burda 0 0 0 0 0
Štěpán Černý 0 0 0 0 0
Oliver Forejtek 0 0 0 0 0
Patrik Hendrych 0 1 1 1 2
Josef Janeček 0 0 0 2 0
Jakub Jón 0 1 1 1 4
Marek Mráz 0 0 0 0 2
Ondřej Páleník 0 1 1 1 0
Dominik Pavlík 0 1 1 1 2
Filip Samek 0 0 0 2 0
Matěj Voděracký 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Samuel Meišner 59 21 5 16 76,19 0 0

Ohlasy k utkání

Fotogalerie