Ohlasy k zápasu
pá 24.3.2023 | Jan Brůna, Šimon Zemánek

Musíme makat pořád stejně, ví po třetí výhře v sérii Petr Kalina

Čtvrtý zápas čtvrtfinále, třetí výhra! Hradečtí odjeli ze severu Čech za nejlepšího možného stavu a od postupu je dělí jediné vítězství. Ve druhém obranném páru u toho byl také Petr Kalina a spolu s kolegy defenzivně zvládl náročnou bitvu na jedničku. „Jsme za to moc rádi. Teď musíme makat pořád stejně a snad to doma vyjde,“ hlásí před nedělním pátým utkáním.

Petře, po úspěšné bitvě v Liberci vás dělí od postupu jedna výhra. Páteční zápas jste navíc zvládli skvěle po obranné stránce…
Ano, zakládáme si na pevné defenzívě, hrajeme jednoduše a vychází nám to. Jsme rádi. Během sezony jsme měli pravidelně více střel než soupeř, teď ale může rozhodnout každý gól.

Bylo složité zvládnout tlak v závěru, když se vezme v potaz, že Tygři velké obraty umí?
Je to náročné, ale moc si to nepřipouštíme. Hrajeme pořád to samé dokola a máme v hlavách, že to prostě vyjde a dokážeme to.

Obrannou dvojici tvoříte s Jérémie Blainem. Jak si na ledě rozumíte?
Hráli jsme spolu už dříve a hraje se mi s ním výborně. Jsem rád, že ho mám po boku i při play-off. Vzájemně si pomůžeme, když jeden vyrazí dopředu. Spíš já hlídám záda jemu a on může do útoku, někdy mám zase šanci já.

„Nachystáme se a v neděli na ně vlítneme.“

#29 Petr Kalina (o pátém čtvrtfinále)

Zpod Ještědu tak odjíždíte za stavu série 3:1 pro vás…
Jsme za to moc rádi. Teď musíme makat pořád stejně a snad to doma vyjde. Každý zápas je těžký a nyní nám chybí poslední krok. Musíme věřit, že se to povede.

Play-off má vždy náročný program. Hodila se vám tedy pauza před prvním čtvrtfinále?
Určitě ano, Liberec hrál pět těžkých zápasů v předkole, my jsme mohli více potrénovat. Je to znát, snažíme se po nich chodit a pár puků vždy vybojujeme. Dostáváme tak soupeře pod tlak.

Ze severu Čech se mnoho výher nevozí. Čím to, že vám to teď oba dny takhle sedlo?
To nevím, snažíme se plnit, co nám řekne trenér. Vyšlo to dvakrát a jsme rádi. V rámci přípravy na páté utkání určitě budou nějaká videa. Nachystáme se a v neděli na ně vlítneme.