Aktuální zprávy z klubu
so 1.4.2023 | O kapku lepší hokej

Hokej byl opět o Kapku lepší. Fanoušci Lvů vybrali nejvíce peněz

Čtvrtý ročník projektu O kapku lepší hokej, který pomáhá dětem s poruchou krvetvorby, přinesl Nadačnímu fondu Kapka naděje skvělých 927 111 Kč. Na rekordní částce se podíleli kluby, hráči i fanoušci. Hradečtí příznivci pak vybrali na stadionu největší sumu peněz. Celkově už z projektu na dobrou věc putovaly více jak tři miliony korun.

Na startu února se počtvrté rozběhl charitativní projekt O Kapku lepší hokej, jehož cílem je zejména pomoc dětem s poruchami krvetvorby. Cílem ročníku 2023 bylo kromě šíření povědomí o problematice zákeřné nemoci a rozšíření registrů dárců kostní dřeně také vybrat co nejvyšší částku. Ta bude poté díky NF Kapka věnována na zakoupení přístroje Seahorse Analyzer, z jehož výsledků se bude těžit při léčbě leukémie v ČR i SR. Po sečtení všech dílčích aktivit projektu můžeme hrdě prohlásit, že výtěžek z hokejového hnutí činí téměř 930 tisíc korun!

Obrovskou zásluhu na něm mají zejména hokejisté, činovníci, kluby, fanoušci a zejména všichni přispěvatelé, kteří se zapojili do příspěvků přes DMS zprávy, přímou podporu účtu NF Kapka naděje přes QR kód, do aukce dresů či přispěli do jedné z kasiček na stadionech. Ani hokejisté nezůstali jen u podpory slovní a vizuální (oranžové prvky na výstroji). Několik kabin týmů se složilo, z čehož vznikly velmi výrazné sumy směřující na podporu projektu. Pomáhali také para hokejisté či juniorské hokejové týmy.

„Jsme nadšeni, že se i počtvrté podařilo překonat výtěžek z minulého roku a stále více se blížíme vysněné milionové hranici. Chtěla bych za to moc poděkovat všem klubům, hokejistům, fanouškům a všem, kteří se svojí kapkou zapojili. Moc si toho vážíme a věříme, že i díky nim se povede zachránit dětské životy,“ říká Jana Obermajerová z BPA sport marketing.

„Čtvrtý ročník byl neuvěřitelný, a to nejen tím, že se vybralo úžasných 927 111 Kč, ale celou atmosférou, která akci doprovázela. Vědomí toho, že se kluby a fandové hokeje v celé republice dokáží spojit a společně pomoci druhým v tak nevídané míře, je pro nás hnacím motorem nejen pro každodenní práci, ale i pro nové nápady do budoucna. Díky tomuto hokejovému projektu můžeme spolufinancovat přístroj Seahorse v hodnotě 2 miliony korun pro laboratoře CLIP, díky němuž budou vědci moci pracovat na vývoji nových metod léčby nejen dětské leukemie. Velké poděkování patří nejen zapojeným týmům, České televizi, O2 TV, všem médiím, ale především společnosti BPA sport marketing, která projekt společně s námi realizovala,“ hlásí ředitelka NF Kapka naděje Dita Loudilová.

Patronem ročníku 2023 byl mládežnický hokejista Sebastian Weitz, který sám bojuje s leukémií. „Bylo pro mě velkou poctou a děkuji, že jsem se mohl stát patronem projektu O Kapku lepší hokej. Děkuji také všem klubům, hráčům, fanouškům a ostatním. Byli jste skvělí! Doufám, že s Kapkou někdy zase uskutečníme další projekt nebo akci,“ dodává hráč pražské Slavie.

Kolik peněz již přinesl projekt O Kapku lepší hokej:

  • 2020 – přes 300 000 korun
  • 2021 – přes 870 000 korun
  • 2022 – přes 900 000 korun
  • 2023 – přes 920 000 korun

Více o: