Fanoušci
čt 2.2.2023 | Redakce

Zorce pomůže 40 tisíc korun! V únoru skórujeme pro Patričku

Další měsíc – leden 2023 – s sebou přinesl celkem 35 gólů hradeckých hokejistů! Všechny vystavené puky byly opět rozebrány, a protože svou sumu přidala také kabina A-týmu, čtyřletá hendikepovaná Zorka se může těšit na pomoc v hodnotě 40 500 korun. Oblíbený projekt Skóruj pro... potrvá až do konce základní části, kdy bude celá hradecká hokejová rodina pomáhat čtyřleté Patricii.

Také sedmý ročník je postaven na stejných základech, na které jsou fanoušci zvyklí z předchozích let – hráči znovu skórují, fanoušci rezervují puky a všichni společně pomáhají.

Jaký je tedy princip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, je vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete minimálně za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto dítěte. Stejně jako vloni i letos může dárce sám určit, jakou částkou chce přispět. Minimum však zůstává nadále 1000 Kč.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží tedy na hráčích A-týmu (kolik dají branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí a za jakou hodnotu). Platí přitom jednoduchá rovnice 1 gól = 1 puk = minimálně 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá 5 000 Kč!

A odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdrží každý dárce dvě vstupenky na hokej. Kromě toho také plakát všech dárců s A-týmem, podepsaný celou hradeckou kabinou. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje.

Skóruj pro Patričku » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. Během ročníku 2018/19 jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška a přispěli celkovými 181 tisíci korun. Rok poté zase pro Davida, Kubu, Patrika a Viktorku dohromady 136 tisíci korun, během předloňského play off pro Sašu 37 500 korun. Vloni se dočkala Natálka a Deniska dohromady 93 500 korun. A v této sezoně jsme pomohli Šimonovi a Zorce 74 500 korun.

Suma sumárum vyneslo Skóruj pro... během 7 let 21 dětem 767 500 korun. A tím nekončíme!

Příběh Patricie

Patricie oslavila na Štědrý den 4. narozeniny. V roce 2018 se narodila předčasně s vrozenými vadami, přičemž některé z nich bohužel ještě dodnes nejsou známé. Patrička trpí svalovou hypotonií a opožděným psychomotorickým vývojem. Ve svých čtyřech letech se stále neplazí, neleze, nechodí, nemluví a je po celý den odkázána na pomoc rodičů nebo babičky. Na pár hodin týdně navštěvuje speciální školku, kam s rodiči dojíždí skoro 100 km.

Patričku trápí také nepřiměřené nabývání na váze, a i přes několik testů a vyšetření není známo proč. Nyní váží skoro třikrát tolik, než by měla. Maminka denně sestavuje přísný jídelníček, který se ale zatím míjí účinkem. Od narození se s Patričkou až pětkrát denně cvičilo, navštívila lázně pro pohybové ústrojí a dojížděla na hipoterapii. Aktuálně doma pracuje s ergoterapeutem.

Fyzioterapie se již s Patričkou cvičí velmi těžko, proto by byl výtěžek z akce využit na koupi motomedu, který by s cvičením a zpevněním celého těla moc pomohl. Vhodné by bylo také zakoupení zvedacího zařízení do koupelny.

I přes všechny tyto nesnáze je Patrička šťastná holčička. Tak jí pomozme, ať se může usmívat co nejčastěji!