Ohlasy k zápasu
ne 30.10.2022 | Eva Šafranková

Všechno je to o gólech a zakončení, je si vědom Jakub Lev

Mountfield nevstoupil do utkání na ledě Vítkovic ideálně, již ve 4. minutě inkasoval. A musel dotahovat. Východočeši byli, tak jako v předchozích zápasech, aktivnější, ale opět je trápila produktivita. Ačkoliv se jim v Ostravar aréně podařilo snížit na rozdíl jedné branky, o zisku tří bodů pro domácí celek nakonec rozhodly dvě trefy do prázdné hradecké svatyně. U prvního gólu si připsal asistenci Jakub Lev, který dres Ridery oblékal dva roky. Jak hodnotí asistent kapitána nedělní utkání?

Ve Vítkovicích se hrálo poměrně vyrovnané utkání, ale velkou roli hrála produktivita, která rozhodla o výsledku 5:2 pro domácí. Ridera potvrdila, že se na prvním místě v počtu vstřelených gólů nenachází náhodou. Oproti hradeckým hokejistům dala celkově téměř dvakrát více branek. „Nemůžeme moc řešit, jestli by zápasu víc slušela remíza, nebo ne. Hraje se na góly, my jsme dali zase jenom dva, je to naše trápení. Ale nemyslím si, že by nás Vítkovice nějak přehrály, herně to bylo vyrovnané utkání,“ komentuje hlavní příčinu prohry hráč s číslem 30.

Svěřenci Tomáše Martince doposud odehráli 15 zápasů, během kterých do sítě soupeře zapadlo 34 střel, což je řadí na předposlední příčku v této statistice. „Naše výkony teď nejsou úplně optimální, trápíme se už několik zápasů. Podobné to bylo v pátek doma proti Karlovým Varům, na které jsme taky nestačili. Je to všechno o gólech a zakončení. Pokud nezlepšíme produktivitu, tak těžko můžeme sbírat body,“ je si vědom železný muž Tipsport extraligy.

„Musíme začít dávat góly.“

#30 Jakub Lev (o slabé produktivitě)

V zápase hrály důležitou roli přesilovky, každý tým využil jednu. Vrátka se v Ostravar aréně otevírala sedmkrát – čtyřikrát na domácí straně, třikrát u hostů. A dvakrát jimi musel projít právě bývalý hráč Plzně, Vítkovic či Brna. Zejména druhé jeho vyloučení vyvolalo nevoli jeho i hradecké střídačky, protesty ale byly marné. „Já se k tomu nemůžu vyjadřovat. Rozhodčí pískl faul, takže byl faul,“ říká jednatřicetiletý forvard po zákroku na Dominika Lakatoše. A právě tento moment Lvy potopil, v oslabení inkasovali nakonec vítěznou trefu Ridery z hole Robertse Bukartse.

Rodák z Rokycan je se 13 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu, a to za 3 góly a 10 asistencí. Nejlepším střelcem týmu je pak pětigólový Radek Smoleňák. Nikdo nedokázal mířit do černého vícekrát, což může být jedna z příčin ztrát bodů. „Musíme začít dávat góly. Pokud je dávat nebudeme, tak nebudeme vozit body odkudkoliv a s kýmkkoliv. Není to náš takový první zápas, je to už po několikáté a musíme s tím něco udělat,“ nabádá plzeňský odchovanec.

Hradečtí po dvou prohraných duelech v řadě ale nevěší hlavy dolů, jsou si však vědomi, že zápasy jdou v rychlém sledu za sebou a není čas na nic čekat. „Je za námi čtvrtina soutěže, takže je ještě čas na tom zapracovat. Ale musíme to zlepšit co nejdřív, v tréninkách se tomu věnujeme. Jdeme si za tím a musíme věřit, že se to zlepší,“ uzavírá Jakub Lev.