Fanoušci
pá 2.12.2022 | Klub

Už sedmý ročník! Znovu startuje charitativní projekt Skóruj pro...

Stejně jako v šesti předchozích případech, i letos se s předvánočním časem rozjíždí charitativní projekt Mountfieldu HK s názvem Skóruj pro... Ten v průběhu let pomohl už 19 dětem a celkovou částkou téměř 700 000 Kč! Letos se dočkají další malí bojovníci s nesnadným osudem. Jako první se pomoci dočká osmnáctiměsíční Šimon.

Také sedmý ročník je postaven na stejných základech, na které jsou fanoušci zvyklí z předchozích let – hráči znovu budou skórovat, fanoušci rezervovat puky a všichni společně pomáhat.

Jaký je tedy princip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize nebo Champions Hockey League, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete minimálně za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto dítěte. Stejně jako vloni i letos může dárce sám určit, jakou částkou chce přispět. Minimum však zůstává nadále 1000 Kč.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží tedy na hráčích A-týmu (kolik dají branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí a za jakou hodnotu). Platí přitom jednoduchá rovnice 1 gól = 1 puk = minimálně 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá 5 000 Kč!

A odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdrží každý dárce dvě vstupenky na hokej. Kromě toho také plakát všech dárců s A-týmem, podepsaný celou hradeckou kabinou. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje.

Skóruj pro Šimona » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. Během ročníku 2018/19 jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška a přispěli celkovými 181 tisíci korun. Rok poté zase pro Davida, Kubu, Patrika a Viktorku dohromady 136 tisíci korun, během předloňského play off pro Sašu 37 500 korun. Vloni se dočkala Natálka a Deniska dohromady 93 500 korun.

Suma sumárum vyneslo Skóruj pro... během 6 let 19 dětem 693 000 korun. A tím nekončíme!

Příběh Šimona

Malému Šimonovi je 18 měsíců a trpí blokací krčních obratlů. Už jako miminko neustále plakal a křičel. Spal pouze 3 hodiny denně, měl velké potíže s příjmem potravy, tekutin i vyprazdňováním. Potíže se spaním, příjmem potravy a častým pláčem stále přetrvávají.

Šimon pravidelně dochází ke specialistům a mnoho potíží se postupně podařilo vyřešit nebo alespoň zmírnit. A to i díky velké snaze rodičů, kteří ze svých úspor platí synovi řadu vyšetření a speciální péči. Aktuálně řeší velké svalovo-kosterní blokády, které Šimonovi neumožňují dostatečně přijímat tekutiny a způsobují neschopnost dobře spát a uklidnit se.

Rodina by finance ráda využila na terapie senzorickou integrací pro stabilizování stavu svého malého syna a speciální rehabilitace, které zdravotní pojišťovna nehradí.

Pomozme Šimonkovi, ať se může sám napít a žít normální život!