Ohlasy k zápasu
čt 13.8.2020 | Daniel Krátký

Ukázali jsme, že máme sílu v týmu, tvrdí Michael Gaspar po derby

První utkání po dlouhé pauze odehrál Michael Gaspar. Mladý talentovaný zadák musel do přípravy naskočit o týden později, a tak mu chvíli trvalo, než byl připraven k zápasu. Tak se stalo v rámci 4. kola Generali Česká Cupu, ve kterém Hradec Králové zdolal v prodloužení Pardubice 6:5. „Byla to dobrá prověrka do sezóny,“ je si vědom dvacetiletý obránce.

Gaspi, naskočil jste do prvního soutěžního utkání po takřka půl roce, jak jste se na něj těšil?
Pauza byla opravdu hodně dlouhá, poslední zápas jsem hrál někdy v půlce března. Bylo to hodně dlouhé a nikdy jsem takhle dlouhou přestávku mezi sezónami nezažil. O to více jsem se na zápas těšil a je dobře, že jsme ho zvládli.

Zažil jste opravdu ostrý start, derby s Pardubicemi bylo pořádně vyhrocené.
To tedy. Derby je vždycky víc než normální zápas a myslím, že se to potvrdilo. Na rozdíl od utkání v Pardubicích padlo hodně gólů. Herně to v úterý vypadalo trošku jinak. Ukázali jsme, že máme v týmu sílu. Dvakrát jsme prohrávali o dva góly a dokázali jsme to otočit. Byla to dobrá prověrka do sezóny.

Co jste si říkal na atmosféru? Fanoušci byli opět pořádně slyšet.
Osobně mě to hodně překvapilo. Čekal jsem, že to bude o něco horší. Lidi byli opravdu super, klobouk dolů před nimi. Ale jak byli fanoušci rozprostření po celém zimáku, tak to bylo něco trochu jiného než normální zápas, ale bylo to fajn.

Vítězstvím jste si zajistili postup, což je pro sebevědomí jistě dobrá zpráva, že?
Určitě. Jsme za to rádi, šli jsme do poháru s tím, že budeme chtít postoupit. Je fajn, že se nám to povedlo takhle rychle.

Ze začátku jste naskakoval ve dvojici s Bohumilem Jankem, následně jste se vy obránci různě točili. Jak vám to vyhovovalo?
S Bobbym to byl náš první zápas a myslím, že to nebylo špatné. Hrálo se mi s ním dobře. Je vidět, že Bobby toho už v extralize hodně nahrál. Snažili jsme si navzájem pomáhat a myslím, že to bylo fajn. Stejně i s ostatními kluky. I když se točíme, tak to není žádný problém – známe se z tréninků.

„Chtěl bych být v Hradci, chtěl bych tady hrát.“

#10 Michael Gaspar (o boji o sestavu)

Venku jsou v posledních dnech velká horka, jaká vám přišla kvalita ledu?
Na to, jaké je venku vedro, tak led docela obstál. Je pravda, že ke konci třetin už to bylo znát, ale to je vlastně i normálně během zimy. Led byl nad očekávání dobrý.

Na led jste se dostal až o několik dnů později než většina mužstva, jak náročné bylo naskočit do rozjetého vlaku?
Ze začátku to nebylo moc příjemné. První dva tři tréninky byly těžké. Bylo náročné se do toho dostat, nohy bolely z bruslí. Moc jsem nechodil na led ani během letní pauzy, takže to bylo fakt dlouhé. Ale pak si tak nějak člověk zvykne a každý trénink je lepší a lepší. Pak už to jde rychle.

Beky má oproti minulé sezóně nově na starost David Kočí, jaká je to změna?
Některé věci jsou stejné, některé jsou zase trošku jinačí. Ale ono zase celý náš herní systém se trošku změnil oproti minulé sezóně, takže to není jenom o becích. Celkově je herní projev něco trochu jiného.

Vás teď čeká po roce opět boj o sestavu v extraligovém Hradci, jak si věříte?
Je tu hodně velká konkurence, obránci jsou tu hodně dobří. Budu to mít těžké, ale budu se snažit. Rád bych ten tým udělal. Chtěl bych být v Hradci, chtěl bych tady hrát. Udělám pro to všechno.