Aktuální zprávy z klubu
čt 10.11.2022 | Jan Vavřina

Poslední šance! Prodej balíčků na trip do Karlstadu končí ve 20:00

Po vlakových výjezdech do Štýrského Hradce a Berlína či leteckém tripu do Stockholmu vyrazí Hradečáci společně za Ligou mistrů také do švédského Karlstadu! A opět leteckým speciálem. Mountfield HK nejprve zjišťoval zájem mezi fanoušky a partnery klubu a na jeho základě se rozhodl zajímavý trip uspořádat. Na jednu palubu tak v polovině listopadu znovu usednou hráči, členové realizačního týmu, vedení i příznivci Lvů. Balíčky na další unikátní akci jsou v prodeji do čtvrtek 10. listopadu 20:00 on-line.

Letošní hradecká pouť Champions Hockey League jako by kopírovala poslední účast Východočechů v této soutěži – taky se v základní skupině utkali s Frölundou, vypravili velký vlakový výjezd na jeden ze zápasů, postoupili ze základní skupiny... A taky se mohou těšit na letecký trip do Švédska!

Los CHL určil Mountfieldu HK pro dvě osmifinálové bitvy jako soupeře tým Färjestad Karlstad. První duel se odehraje na břehu jezera Vänern, druhý na soutoku Labe s Orlicí. A právě na úvodní střetnutí vyrazí Boeing 737-700 s hradeckou výpravou na palubě.

Odlet je naplánován z pražského letiště Václava Havla v pondělí 14. listopadu 2022 v 16:30, k přesunu z Hradce Králové na letiště bude možné využít společný autobus. Přistání v Karlstadu by mělo následovat po přibližně dvou hodinách letu. Po zajištěném transferu na hotel si fanoušci a partneři mohou užít volný program – zajít do některého z místních podniků, projít si město, naplánovat krátký výlet. A to až do startu utkání, které je na programu v úterý 15. listopadu v 18:05. Po konci zápasu bude následovat opět společný transfer na letiště a o půlnoci z úterý 15. na středu 16. listopadu odlet do České republiky.

Kromě zpáteční letenky, transferů a ubytování v hotelu Scandic Karlstad City se snídaní obsahuje balíček také pojištění a vstupenku na hokej. Cena jednoho balíčku činí 15 800 Kč. Jejich prodej odstartoval ve středu 2. listopadu v 9:00 on-line a končí ve čtvrtek 10. listopadu ve 20:00. Užijte si i vy další neopakovatelný trip!

Karlstad jako město sportu

Färjestad ve švédské lize obhajuje prvenství z předchozí sezony. Tým, jehož sídlo leží na břehu největšího švédského jezera Vänern, zdolal ve finále Luleu, série trvala sedm zápasů. K titulu jim pomohl také český brankář Dominik Furch, jenž se už však vrátil do Česka. I aktuální ročník SHL se pro ně nevyvíjí vůbec špatně, aktuálně se loňský švédský šampion nachází na druhé pozici.

Färjestad sídlí ve městě Karlstad, které se nachází v jihozápadní části Švédska, a je hlavním městem provincie Värmlanda. Město odvozuje svůj název od krále – Karlstad = Karlovo město. Jeho počátky sahají před rok 1000 našeho letopočtu do období Vikingů a město se několikrát stalo hybatelem švédských dějin. Aktuálně má přibližně šedesát tisíc obyvatel a je sídlem několika středních škol i univerzity.

Prim v celém městě hraje sport. Sídlí v něm několik fotbalových klubů, oddíly bandy hokeje, amerického fotbalu i orientačního běhu. Ten má ve městě zastoupení také formou sídla Mezinárodní federace orientačního běhu. Pro většinu obyvatel Karlstadu je ale číslem jedna lední hokej. Färjestad patří mezi tradiční úspěšné účastníky Elitserien i Champions Hockey League. A nyní poprvé v historii vyzve Hradec Králové!