Akademie ČH
čt 16.3.2023 | Adam Kodet

Juniorům i devítce končí sezóna, obě kategorie hrají poslední zápasy

Královéhradecký A-tým se pilně připravuje na vrchol sezóny v podobě play off, junioři a deváťáci se stejné výsady nedočkají. Před posledními zápasy základní části DHL extraligy juniorů a nadstavbovými zápasy soutěže 9. tříd je jasné, že Mountfield ve vyřazovacích zápasech ani v jedné kategorii hrát nebude. To však neznamená, že se mládežníci nepřipraví na poslední zápasy, které je čekají na konci tohoto týdne.

Junioři končí sezónu východočeským derby

Juniorka Mountfieldu HK už nějakou dobu ví, že se do vyřazovacích bojů nedostane, na druhou stranu ve vyrovnané tabulce si s předstihem uchovala možnost hrát nejvyšší soutěž i příští rok. V posledním kole základní části však půjde mladým Lvům víc než o čest. Zajíždějí totiž do Pardubic sehrát své poslední východočeské derby sezóny. V něm navíc stále půjde o pozice v tabulce, Hradečtí se mohou posunout klidně do první desítky.

Dynamo už má jistou vstupenku do play off, stejně jako v posledním kole Tipsport extraligy to ale neznamená, že by soupeři darovalo body na podnose. Pardubice velmi často své soupeře přestřílí a mají třetí nejlepší oslabení ze všech. Těmito zbraněmi se budou Lvy snažit přetlačit. Všechny tři vzájemné zápasy letos skončily až v nastaveném čase, dvakrát v nich byl úspěšnější Hradec, který navíc vyhrál i poslední utkání hrané v Pardubicích. Zápas je také závěrečným mládežnickým představením hráčů ročníku 2003.

Devítka má před sebou poslední letošní zápasy

I deváťáci mají jasno o tom, že v nadstavbě jejich pouť sezónou skončí. První dvě přímo postupová místa v tabulce jsou daleko a nedostižné už jsou i třetí Karlovy Vary. Na sedmé Kladno mají Lvíčata momentálně šestibodový náskok a k definitivní jistotě záchrany jim tedy ze dvou nadcházejících duelů stačí uhrát bod. I to ale nemusí být tak jednoduché, svěřenci Luboše Dvořáka prohráli šestkrát v řadě a pětkrát z toho už v základní hrací době.

V sobotu je čeká karlovarská Energie, která má stále teoretickou naději na postup ze třetího místa. Musí k tomu ale vyhrát oba své zápasy a doufat v pozitivní souběh ostatních duelů. Do Hradce tedy Západočeši přijedou vyhrát, což se jim už letos v prosinci povedlo. V neděli pak jedou mladí Lvi do Chomutova, který naopak bojuje o vyhnutí se skupině o udržení. I Piráti tedy budou mít o potřebnou motivaci postaráno. Navíc jim poskytne potřebnou podporu i nedávné vítězství nad Hradcem v nájezdech a fakt, že v posledních 5 kláních jen jednou nebodovali.

Naopak královéhradečtí dorostenci si zahrají čtvrtfinále, čemuž se věnujeme v samostatném článku.


Program mládeže na následující dny:


56. kolo, čt 16.3.2023
HC Dynamo Pardubice Pardubice - Mountfield HK Mountfield HK
18:15
27. kolo, so 18.3.2023
Mountfield HK Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary Karlovy Vary
15:00
28. kolo, ne 19.3.2023
Piráti Chomutov Chomutov - Mountfield HK Mountfield HK
12:00