Ohlasy k zápasu
ne 20.11.2022 | Jan Brůna, Adam Sušovský | Foto: Marian Ježowicz / HC Oceláři Třinec

Hity a bloky? Je to moje hra, říká Bohumil Jank. Proč byl studený?

V Třinci strávil část své hokejové kariéry, a tak jsou pro něj klání ve Slezsku vždy něčím speciálním. Bohumil Jank naskočil v prvním obranném páru a byl u prvního inkasovaného gólu, který Oceláře nakopl, a Hradec se prosadil pouze jednou. Jak tvrďák Lvů hodnotí prohru 1:4 v náročném programu se zápasy CHL? A jak ovlivní jeho hru odchod parťáka Richarda Nedomlela?

Bohumile, úvod zápasu Hradci vůbec nevyšel, po 94 sekundách prohrával už 0:2. Co se stalo?
Třinec na nás brutálně vlétl a my jsme chvilkami nevěděli, kde nám hlavy stojí. Nedokázali jsme zvládat souboje v obranném pásmu a zbrzdit hru. Když jsou na puku v útoku, je hrozně těžké je bránit. To se nám v prvních minutách utkání nedařilo a taky to podle toho vypadalo.

Jak se vám hodnotí celý duel, ve kterém jste si vypracovali hodně střel, ale šancí už méně?
To je právě ono. Je sice hezké, že jsme měli asi 40 střel, ale produktivita byla nízká a ve vyložených příležitostech jsme tolik nebyli.

Je pro vás jakožto bývalého Oceláře stále speciální se sem vracet?
Ano, pořád, protože jsem tady něco odehrál. Nebyl jsem tu jen půl roku, ale nějaké tři sezony, takže znám hodně lidí ze současného týmu i z toho, co tu byl. Je to speciální. Ani bych neřekl, že se mužstvo změnilo – kádr zůstal vesměs podobný. Třinec má vždy špičkové hráče, kteří se dokáží popasovat s jakoukoliv situací a trenérem, což je znát.

„Kolikrát jsem si připadal i trošku studený.“

#72 Bohumil Jank (o častém přerušování hry)

Jak jste vnímal to, že se až neobvyklé množství situací zkoumalo u videa?
Bylo to hodně přerušované, i nějaké přesilovky a oslabení, hra se hodně kouskovala. Kolikrát jsem si připadal i trošku studený. K hokeji to patří, že se video využívá často. Za mě je to fajn, když se může posoudit, zda branka opravdu padla, nebo nepadla, jestli hráč byl v brankovišti, nebo nebyl. Gól do odkryté klece trochu mate, dříve se neuznával. Ale na nikoho se nezlobím, na tyhle situace to bylo 1:1.

Podle statistik jste měl v zápase s Oceláři dva hity a tři bloky, v říjnu jste navíc ovládl Radegast index. Bude vaše role v tomto ještě silnější po odchodu Richarda Nedomlela?
Tím se prezentuji celou kariéru. Nejsem tam od ničeho jiného, než hrát jednoduše, tvrdě a blokovat střely. To je moje hra. S Nedem jsme nehráli spolu v obranné dvojici; v tomhle bude hodně chybět, takový hráč se v lize těžko hledá. Jeho obětavost jen tak nenahradíme.

Už v úterý vás čeká odveta osmifinále CHL. Výsledek z prvního utkání je jistě hratelný…
Ano, odehráli jsme tam velice slušný mač. Hodně lidí nás podceňovalo, že tam dostaneme rychtu, protože Färjestad je poslední švédský mistr. Zápas nám opravdu sedl, hráli jsme to, co jsme měli – tlačili se do brány a dávali góly. Hlavně budeme hrát doma před našimi fanoušky, kteří nás poženou dopředu celých 60 minut.